[Axis] 6 технологічних трендів 2022 року, які вплинуть на індустрію безпеки

Зараз, як ніколи раніше, громадяни, організації та законодавчі органи хочуть бути впевненими у тому, що нові технології створюються, використовуються та захищаються тими способами, яким можна довіряти. Експерти компанії Axis Communications розповідають про те, які тенденції в галузі інформаційних технологій та безпеки будуть актуальні у 2022 році.

1. Гібридні рішення

У 2021 році у сфері безпеки та технологій приділялося багато уваги темі «горизонтального» світу. З точки зору майбутнього це означає, що хмарні технології, локальні сервери та обробка даних безпосередньо в периферійних пристроях все частіше будуть використовуватися спільно в рамках гібридних рішень.

Стало очевидно, що питання архітектури є унікальним для кожного клієнта і має враховувати як внутрішні ресурси та політику компанії, так і зовнішні фактори, наприклад місцеве та міжнародне законодавство.

2. Кібербезпека потребує здорового скепсису

З урахуванням мільйонів з'єднаних між собою пристроїв архітектура кібербезпеки у вигляді захисту периметра мережі — це застаріла концепція, яка абсолютно справедливо була критикована. Необхідна нова модель, тому сьогодні стандартом стала архітектура мереж «із нульовою довірою».

Триває активний перехід на архітектуру мережі «з нульовою довірою», і тепер з упевненістю можна сказати, що такі мережі стануть стандартом де-факто. Пандемія COVID-19 також внесла свій внесок, оскільки перехід на віддалений режим роботи привів до того, що багато пристроїв корпоративної ІТ-інфраструктури, які раніше використовувалися в стінах компаній, тепер підключаються віддалено через загальнодоступну мережу Інтернет.

3. Повна автентифікація

Достовірність сигналу з камер спостереження має важливе значення, адже відеоспостереження має бути цілковито правдивим. Індустрії безпеки важливо прийти до загальної стандартної концепції верифікації відеосигналу. Вона може включати, наприклад, додавання цифрового підпису до відеопотоку під час відеозйомки (хеш-значення в кожному кадрі). Підпис допоможе встановити, що відеозапис було отримано з конкретної камери і з того моменту не було змінено.

Крім цього, кроком уперед може стати використання програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом.

4. Подальше поширення штучного інтелекту з відповідним контролем

Щодня ми користуємося зручними сервісами на основі штучного інтелекту та сервісами, що працюють за принципом глибокого навчання. Але все частіше постає питання необхідності регулювання сценаріїв використання нових технологій. Усі компанії, які використовують штучний інтелект, повинні дотримуватися місцевих, регіональних та міжнародних законів і нормативів, що регулюють розробку та використання технологій та додатків на основі штучного інтелекту. І багато з цих регулюючих норм тільки належить створити.

У 2022 році використання штучного інтелекту продовжить поширюватися у всіх сферах діяльності. Але водночас держава та бізнес приділятимуть більше уваги ініціативам, що гарантують його етичне використання.

5. COVID-19 як каталізатор

Наслідки пандемії COVID-19 будуть тривалими та серйозними. Нові технології постійно впроваджуються, а управління ланцюжками поставок зазнає змін.

Принцип «підключених пристроїв» у всьому світі означає, що глобальна нестача напівпровідників стала серйозною проблемою в багатьох галузях, від споживчих технологій до автомобілебудування. У свою чергу, це призвело до того, що все більше організацій, у тому числі Tesla, Apple і Volkswagen, публічно заявили про наміри розробляти власні напівпровідники або системи на кристалі (SoC – System on Chip).

Такий підхід може стати тенденцією у деяких секторах. Axis Communications практикує його протягом кількох років із своїм фірмовим чіпом ARTPEC. Підтримка контролю над розробкою та виробництвом власних SoC означає, що Axis може створювати продукти, які найкраще оптимізовані для потреб клієнтів, одночасно враховуючи еволюцію зовнішніх факторів, таких як загрози кібербезпеці. Безумовно, розробка SoC, створених для конкретних рішень — це те, що експерти очікують від більшої кількості організацій на ринку систем безпеки та за його межами.

6. Мережі 5G демонструють дедалі більший потенціал

Потенціал мереж 5G виходить за рамки побутових програмних програм і стає цінною технологією у бізнесі.
Приватні мережі 5G демонструють реальний потенціал у контексті організації відеоспостереження на великих та географічно віддалених один від одного об'єктах, і це може принести окремі переваги з погляду кібербезпеки.

З усіх питань щодо замовлення та тестування продуктів Axis звертайтеся до відділу продажів IQ Trading:
Менеджер із розвитку бізнесу
тел.: +380 (44) 351-14-37 (139)
моб.: +380 (95) 906-19-44