Новости

[Hanwha Techwin] Нова лінійка IP-камер Wisenet X-Core зі штучним інтелектом

 У лінійці – 12 моделей, з роздільною здатністю від 2 до 8 мегапікселів. У всіх камерах використовується вбудований штучний інтелект, що підвищує ефективність відеоспостереження. Він побудований на основі глибокого навчання та забезпечує виявлення та класифікацію об'єктів у режимі реального часу, а також у запису з відеоархіву.

Серед об'єктів, що класифікуються у нових камерах, — люди, обличчя людей, транспортні засоби, автомобільні номери. При виявленні камера розрізняє типи транспортних засобів – легковий чи вантажний автомобіль, автобус, мотоцикл, велосипед. На сервер із камери транслюються метадані про виявлені об'єкти.

За допомогою автоматичного знаходження об'єктів у кадрі моніторинг є точним та безпомилковим. Відпадає необхідність постійного «ручного» перегляду відеозображення силами операторів і, отже, з процесу усувається людський фактор.

Правильність виявлення об'єктів досягається завдяки ігнорування помилкових тривог, до яких належить все, що пов'язано з появою тварин у кадрі, рухом предметів на вітрі, грою світла і тіні. Алгоритм виявлення дозволяє фіксувати в межах одного кадру кілька об'єктів одночасно.

Окрім виявлення та класифікації об'єктів, штучний інтелект виконує у нових IP-камерах відеоаналітику, пов'язану з детектуванням подій. Серед них — поява і зникнення предметів, вхід об'єкта в задану область і вихід із неї, перетин ним віртуальної лінії, наявність безцільного руху у кадрі. Визначається також напрямок руху об'єкта.

Крім того, штучний інтелект, реалізований у нових камерах, будує теплову карту кімнати або зали під камерою, рахує людей, що проходять під нею, керує чергами. Ці функції допоможуть замовникам у веденні їхнього бізнесу, особливо в рітейлі.

Низка функцій працює на алгоритмах відеоаналітики, які не використовують штучний інтелект. Це виявлення руху та туману в кадрі, а також вихід камери з ладу, її розфокусування та удару по корпусу. Виконується аудіоаналітика із класифікацією звуків.

Штучний інтелект також може використовуватися для оптимізації зображення. Він бере участь у роботі фірмової технології WiseStream III, яка діє спільно з кодеками H.265 та H.264. При цьому на тих ділянках кадру, на яких спостерігається рух, задається нижчий ступінь стиснення і, отже, вищу якість зображення, але в інших ділянках — навпаки. У всіх камерах лінійки підтримується технологія WiseStream II, що діє без зв'язку зі штучним інтелектом.

Ще одне завдання, яке вирішується в нових камерах із застосуванням штучного інтелекту, - підвищення чіткості зображення при слабкому світлені. Зменшити характерну для цих умов змазаність рухомих об'єктів допомагає фірмова технологія WiseNR II. Технологія Preferred Shutter, що також працює на основі штучного інтелекту, коригує витримку з урахуванням освітленості та руху в кадрі.

До складу нової лінійки входять:

чотири купольні IP-камери для приміщення: 
Wisenet XND-C6083RV – 2-мегапіксельна;
Wisenet XND-C7083RV – 4-мегапіксельна;
Wisenet XND-C8083RV – 6-мегапіксельна;
Wisenet XND-C9083RV – 8-мегапіксельна.
 
Ще чотири купольні камери мають захист від вандалізму і призначені для роботи на вулиці:
2-мегапіксельна Wisenet XNV-C6083R;
4-мегапіксельна Wisenet XNV-C7083R;
6-мегапіксельна Wisenet XNV-C8083R;
8-мегапіксельна (формата 4K) Wisenet XNV-C908
 
Інші чотири моделі в новій лінійці — циліндричні: 
Wisenet XNO-C6083R – 2-мегапіксельною;
Wisenet XNO-C7083R – 4-мегапіксельною;
Wisenet XNO-C8083R – 6-мегапіксельною;
Wisenet XNO-C9083R – 8-мегапіксельною (формата 4K).
 
Робочий діапазон чотирьох купольних антивандальних та чотирьох циліндричних моделей – від -40 до +55°C. Всі вони мають захист від пилу та вологи по класу IP67, а також від удару по класах NEMA4X та IK10.
 
Всі нові IP-камери мають моторизований варіофокальний об'єктив. У трьох 2-мегапіксельних камер він має діапазон зміни фокусної відстані 2,8-12 мм, у трьох 4-мегапіксельних – 2,8-10 мм, у решти шести – 4,4-9,3 мм. Швидко налаштувати об'єктив інсталятору допоможе функція Simple Focus.
 
У нових камерах є вбудована ІЧ-підсвічування дальністю 40 м. Для її автоматичного підстроювання під розташування освітлюваних об'єктів служить функція WiseIR.
 
Динамічний діапазон будь-якої з нових камер може бути розширений за фірмовою технологією extremeWDR: для 2-мегапіксельних – до 150 дБ, для решти – до 120 дБ. У новинках застосовується цифрова стабілізація зображення – для активації цієї функції використовуються вбудовані гіросенсори.
 
Функція Hallway View дозволяє ефективно брати під нагляд вертикальні сцени. Карта пам'яті ємністю до 512 Гб дозволить організувати ведення локального архіву. Новинки отримують живлення за технологією PoE.
 

З усіх питань щодо замовлення та тестування продуктів Hanwha Techwin звертайтеся до відділу продажів IQ Trading:   
 
Олександр Кучеренко
Керівник відділу продажів
IQ Trading Group
тел.: +380 44 3511437 (138)
моб: +380 95 136 72 56 (Viber)
моб: +380 97 183 70 12