Новости

[Milestone] Історія успіху — втілена реальність «Smart City Vision» у місті Катовіце

Інтелектуальні рішення доводять, що технології незамінні для безпеки людей у міському житті. 

Місто Катовіце (Польща) має одну з найбільш передових і гнучких інтегрованих систем, в якій платформа керування відео Milestone централізує моніторинг, підвищує рівень безпеки та координує послуги.

 

Організація

  • Управління міської ради Катовіце з ІТ та антикризового управління 

Місцезнаходження

  • Сілезьке воєводство, Польща 

Галузевий сегмент

  • Уряд
  • Міське відеоспостереження

 

 

 

 

 

Рішення

  • MilestoneXProtect®Corporate

ЗАДАЧА: допомогти масштабувати операції, додати AI

Перші відеокамери були встановлені в Катовіце в 2001 році, коли місто інвестувало в 16 аналогових пристроїв, встановлених у центрі міста, які передавали зображення до Головного управління муніципальної поліції. Це був перший крок до створення системи відеомоніторингу для забезпечення безпеки в місті. Підвищилось розуміння важливісті інвестицій в систему розумного міста, яка стала поектом KISMiA: Katowice Intelligent Monitoring and Analysis System. 

 

РІШЕННЯ

До 2021 року близько 300 камер було розміщено на 160+ кв.км по всьому місту. Катовіце обрали відеоплатформу відкритого дизайну, щоб мати можливість з часом розширювати мережу. 

Всі відеоматеріали обробляються за допомогою платформи керування відео Milestone XProtect Corporate для реєстрації, зберігання, обміну відеоматеріалами та плавного керування камерами. Система визначає всі типи небезпечних ситуацій і негайно попереджає оператора. Це скорочує час, необхідний для надання послуг або голосового зв’язку на місці події..

 

РЕЗУЛЬТАТ: контроль безпеки в парках та на дорогах

Ефективність системи KISMiA підтверджується статистикою розкриття злочинів для цього міста з населенням 300 тис. Дані поліції Катовіце показують, що з 2017 року абсолютна кількість злочинів знижується:

Кількість крадіжок автомобілів зменшилася з 337 у 2016 році до 79 випадків у 2020 році. Цю тенденцію підтверджує розкриття злочинів у цій категорії з 16,4% до 76%.

У 2020 році загальний рівень розкриття злочинів досяг 67,4%, коли міська поліція використовувала вже майже 2,5 тисячі записів відеоспостереження.

Превентивна роль відео у впливі безпеку в громадських місцях є неоціненною. Висока ефективність системи дозволила їй постійно розвиватися та розширюватися. Жителі найбільшого міста Сілезького воєводства зараз потребують та вимагають моніторингу, багато громадських активістів подають заявки до мерії на додаткові камери. Це доводить, що система дає жителям відчуття безпеки в розумному місті майбутнього вже сьогодні.

 

«Катовіце – місто інноваційних рішень та впровадження нових технологій, місто стає все більш розумним у багатьох сферах. Ми були першими в Польщі, хто створив цю інтелектуальну систему відеоконтролю такого масштабу. Безсумнівно, сучасні рішення Milestone XProtect Corporate сприяють підвищенню рівня безпеки в Катовіце.» – Марцін Крупа, мер Катовіце

 

Для отримання детальної інформації по Milestone XProtect, а також з усіх питань щодо замовлення та тестування продуктів Milestone звертайтеся до відділу продажів:

IQ Trading Group
тел.:  +380 (44) 351-14-37