Новости

[Axis] Вибухозахист та моніторинг небезпечних зон
 

Завдяки сертифікованим рішенням Axis ви можете вибрати технологічне рішення, яке виходить далеко за межі звичайного відеоспостереження та забезпечить надійний відеонагляд навіть у вибухонебезпечних зонах.

В зонах із підвищеним ризиком вибухів повинні використовуватися сертифіковані електричні пристрої. До того ж для різних класів вибухонебезпечних зон дозволено використовувати різні методи вибухозахисту. Вибухозахищені камери Axis, оптимізовані для цього та дозволяють вибрати технологію, яка виходить далеко за межі спостереження, а також може виявляти закономірності, тенденції та аномалії, що приносить додаткові переваги для здоров’я, безпеки та ефективності роботи. Наприклад, із попередньо встановленою аналітикою оповіщення про дим камери Axis можуть відстежувати ознаки диму чи вогню в потенційно горючих середовищах.
 
Використання вибухозахищених камер Axis дає можливість призначати одній або декільком задачам із безпеки чи експлуатації окремі камери. Одна й та сама камера може слідкувати за загальним станом підприємства, а також підтримувати вже існуючи протоколи безпеки. Ці багатозадачні можливості можуть означати більшу гнучкість у розгортанні меншої кількості камер, забезпечуючи рентабельність інвестицій.
 
Вибухозахищені камери Axis забезпечують додаткову обізнаність про ситуацію та підвищену безпеку для вашого персоналу. Замість того, щоб замінювати людей, камери Axis можуть бути ефективним засобом звести до мінімуму непотрібне перебування людей в небезпечній зоні. Вони також допоможуть підтримувати безпечніші умови праці та процеси на додаток до ваших існуючих систем безпеки.
 
Збій у виробництві та простої виробничого підприємства коштують дорого, незалежно від того, що їх спричинило. Інтегруючи вибухозахищені камери Axis з архітектурою системи керування, ви додаєте ще один рівень прозорості, щоб краще зрозуміти, що відбувається з вашими виробничими процесами.
 

Камери Axis для вибухонебезпечних зон класу 1

Ці надійні високоякісні камери мають міцний корпус із нержавіючої сталі або товстого алюмінію. Завдяки захисту «Ex d» (вогнетривкий) або «Ex t» (пилонепроникний) вони можуть безпечно витримати внутрішній вибух і запобігати зовнішньому викиду енергії. Це означає, що вони запобігають запалюванню іскрами парів, газів, пилу або волокон і розльоту в навколишню потенційно горючу атмосферу.
 

Камери Axis для вибухонебезпечних зон класу 2

Завдяки таким же функціональним можливостям, що й камери для зон класу 1, ці камери не мають корпусу з нержавіючої сталі, але все одно цілком здатні забезпечити достатній захист у зонах класу 2 завдяки захисту «Ex e» або «non-incendive». Це означає, що за своєю конструкцією камера не може забезпечити достатню кількість енергії для займання газу та пилу в навколишньому середовищі.
 

Приклад варіантів використання вибухозахищених камер Axis:

 
  • Увімкніть запобігання пожежам із раннім виявленням диму та вогню за допомогою вбудованої аналітики в камеру;
  • Отримайте глибше розуміння та обізнаність, створивши розширену сенсорну мережу, керовану даними;
  • Слідкуйте за зонами обмеженого доступу, щоб мінімізувати вплив ситуацій високого ризику на персонал;
  • Використовуйте засоби індивідуального захисту для сповіщень про засоби безпеки;
  • Моніторинг факельних установок, що дає вам контроль за утилізацією відпрацьованого газу та постійну індикацію загальної продуктивності установки;
  • Моніторинг перегріву трубопроводів і обладнання, а також змін температури, що дозволяє проводити профілактичне обслуговування;
  • Використовуйте візуальну перевірку сповіщень про інциденти, щоб уникнути зупинки процесу чи виробництва або непотрібного залучення обслуговуючого персоналу.

Ознайомтеся з відеороликом та дізнайтеся більше про застосування камер Axis у вибухонебезпечних зонах:

 

З усіх питань щодо замовлення та тестування продуктів Axis Communications звертайтеся до відділу продажів IQ Trading:

Сергій Ніжельський
IQ Trading Group
Керівник відділу продажів
тел.: +380 44 351 14 37 (вн. 139)
тел.: +380 95 906 19 44 (Viber)
e-mail: s.nizhelskyi@iqtrading.ua